Jan van Rouwendal

Share Button

janHet is mijn persoonlijk verlangen om mensen en teams te begeleiden om hun talenten meer in te gaan zetten. We zijn vanuit onze cultuur en maatschappij gedreven om vaardigheden te leren en kennis te verzamelen. Hiermee kunnen we carrière opbouwen, diploma’s halen en welvaart bereiken. Wat we in dit proces vergeten zijn is dat we beschikken over talenten, die er bij je geboorte al zijn. Deze talenten maken je bijzonder en geven je plezier in je werk. Aan de andere kant zegt je ego dat je iets moet verdienen met hard te werken, iets te bezitten of slim te zijn. Om licht in deze duisternis te scheppen heb ik Groei! opgericht!

Na mijn studie ben ik direct als ondernemer gestart en was ik gedreven om teams te laten groeien en nieuwe successen te bereiken. Onbewust had ik al oog voor  en wat ze willen bereiken. Later ontdekte ik dat ik een zeer goed gevoel had welke talenten mensen hebben en met wie ze goed kunnen samenwerken. Vaak zag ik de talenten van mensen al, voordat ze zelf realiseerden dat ze er goed in zijn. Door teams met elkaar te laten samenwerken op talenten en als leider een toekomst te visie te schetsen, heb ik ervaring opgebouwd hoe zelfsturende teams ontstaan. Bij deze teams is er geen leiderschap meer nodig en werken alle talenten in de groep optimaal samen.

De afgelopen tien jaren heb ik mij toegelegd om buiten mijn eigen ondernemingen, mensen te helpen beter inzicht over zichzelf te verkrijgen. Ik ontdekte dat vanuit mijn begeleiding nog effectiever was om teams in hun kracht te zetten of door inter-menselijke problemen heen te helpen. In deze begeleiding ontstond ook vraag naar persoonlijke coaching, waarbij ik snel en effectief mensen help om blokkades op te ruimen en belemmeringen te overbruggen. Bewust worden en inzicht geven zijn hierbij mijn talenten.

Jan van Rouwendal